Atentie, dosarul preturilor de transfer este
acum OBLIGATORIU! ANAF sanctioneaza lipsa lui cu amenda de 14.000 de lei!

CD-ul Preturi de Transfer - Curs video va prezinta limpede intreaga problematica a preturilor de transfer si va arata pe ce aspecte sensibile se bazeaza inspectorii ANAF veniti in control!


Stimate coleg contabil,

CD-ul Preturi de Transfer - Curs video va permite accesul la o prezentare de top sustinuta de unul dintre cei mai buni specialisti din Romania in domeniul fiscal
– dl Justinian Cucu, fost director de program in Ministerul Finantelor, cu o experienta de 20 de ani in domeniul inspectiei fiscale.

Prezentarea vizeaza un subiect de mare actualitate, anume dosarul preturilor de transfer – un document care a devenit obligatoriu pentru anumite categorii de contribuabili si care trebuie intocmit din timp si prezentat la solicitarea organelor de control. Atentie, lipsa acestui dosar se sanctioneaza cu amenda de pana la 14.000 de lei!Ce trebuie sa stiti despre preturile de transfer?

Preturile de transfer sunt preturile la care se fac tranzactii de bunuri sau servicii intre firme afiliate, parte a aceluiasi grup.

Aceste preturi, conform legii, trebuie sa fie stabilite la valoarea de piata, ca si cum tranzactia s-ar face intre firme fara nicio legatura intre ele. Doar ca in practica acest lucru nu prea se intampla, in sensul ca de cele mai multe ori preturile sunt concepute pentru a favoriza interesele fiscale ale grupului (cat mai putine impozite de platit).

Solutia gasita de legiuitor pentru a contracara aceasta situatie dezavantajoasa pentru buget a constat in solicitarea intocmirii unui dosar al preturilor de transfer care sa arate cum s-a ajuns la cuantumul preturilor tranzactiilor respective si care sa demonstreze respectarea pretului pietei.  


Ati intocmit dosarul preturilor de transfer?

Intrebarea este de maxima actualitate, deoarece ANAF-ul a sesizat cu promptitudine “oportunitatea” foarte profitabila pe care i-o ofera aceasta noua obligatie intrata in vigoare la 1 ianuarie 2016. Ca urmare a demarat actiuni de control cu tinta precisa:  existenta dosarului preturilor de transfer!Va oferim solutia pentru a avea un dosar
al preturilor de transfer intocmit impecabil!


CD-ul Preturi de Transfer - Curs video va permite:

• Sa cunoasteti pasii pe care trebuie sa-i parcurgeti legal pentru intocmirea dosarului de preturi de transfer
• Sa aveti un dosar de preturi de transfer absolut imbatabil: complet, foarte bine structurat si care respecta principiul valorii de piata
• Sa aveti argumente solide, bazate pe temeiuri legale, cu care sa demontati orice obiectie a inspectorilor fiscali
• Sa faceti fata onorabil tuturor controalelor
• Sa evitati amenzi ce pot atinge pana la 14.000 lei
• Sa preintampinati ajustarea impozitului de catre organele fiscale – actiune ce va poate scoate din contul firmei sume considerabile!

CD-ul contine doua parti:

1) o prezentare video sustinuta de dl. Justinian Cucu, cu reliefarea celor mai importante aspecte legate de dosarul preturilor de transfer, inclusiv mecanismele procedurale parcurse de organele de control si contestarea masurilor dispuse de inspectia fiscala.
2) cele mai sugestive probleme privind preturile de transfer (intalnite in practica si semnalate de contabili), insotite de solutiile profesioniste, perfect argumentate cu temeiuri legale.

Aspecte abordate in prezentarea video sustinuta expertul fiscal Justinian Cucu:

a. obligativitatea intocmirii dosarului preturilor de transfer
b. cand se considera ca doua firme sunt afiliate
c. societati diferite detinute de soti
d. metode noi de a stabili valoarea de piata
e. acordul de pret in avans. Dezavantaje
f. termene de intocmire a dosarului preturilor de transfer
g. documente intocmite intr-o alta limba decat romana
h. structura dosarului preturilor de transfer
etc.Intrebari esentiale la care primiti
pe loc raspunsul 100% profesionist!


CD-ul Preturi de Transfer - Curs video va furnizeaza raspunsuri impecabile la intrebari sensibile privind problematica dosarului preturilor de transfer:

Intrebare:
„Un contribuabil mic sau mijlociu are tranzactii cu entitati afiliate si a depasit in 2015 pragul la livrari de bunuri de 100.000 euro. Cand trebuie sa intocmeasca dosarul preturilor de transfer? Doar la solicitarea organului de control?”

Intrebare:
„Pragurile se stabilesc pe fiecare tip de tranzactie sau pe suma totala a tranzactiilor derulate cu partile afiliate?”

Intrebare:
„Societatea noastra este la mari contribuabili incepand cu 01.02.2016. Este obligata sa intocmeasca dosarul preturilor de transfer pentru anul 2015?”

Intrebare:
„Ordinul nr. 442/2016 se refera la intocmirea dosarului pentru tranzactiile pe care le deruleaza societatea in 2016 sau se refera si la dosarul pentru 2015?”

Intrebare:
„Care sunt sursele de informare privind metoda cost plus in vederea stabilirii preturilor de transfer pe perioada ultimilor 5 ani?”

Intrebare:
„Un dosar al preturilor de transfer intocmit de societatea-mama poate fi prezentat daca este tradus conform Codului de procedura fiscala si cuprinde si Romania?”5 lucruri de retinut despre
dosarul preturilor de transfer:


1. Dosarul preturilor de transfer este un document obligatoriu! Prin el justificati de ce ati ales un anumit pret pentru o anumita tranzactie cu o firma afiliata.

2. Amenda pentru neprezentarea dosarului de transfer (sau pentru prezentarea unui dosar incomplet) este cuprinsa intre 12.000 si 14.000 de lei.

3. Domeniul preturilor de transfer este unul extrem de sensibil datorita interpretarilor diferite ce pot veni din partea inspectorilor fiscali. Multitudinea tipurilor de tranzactii existenta induce automat o nota „personala” din partea inspectorului si asta va poate costa mult!

4. Interesul autoritatilor pentru controlul mai strict al preturilor de transfer s-a accentuat in ultimul an, ca urmare a directivelor europene aparute.

5. Foarte importanta in fata autoritatilor este justificarea necesitatii tranzactiilor efectuate cu partea afiliata. Daca aceste tranzactii sunt suspecte, ele vor fi incadrate ca tranzactii artificiale si nu vor fi luate in considerare la calculul impozitelor si taxelor.


Comandati chiar acum CD-ul
„Preturi de Transfer - Curs video”!


Produsul pe scurt:

Titlu: “Preturi de Transfer - Curs video”
Continut: seminar privind intocmirea unui dosar impecabil al preturilor de transfer, conform prevederilor Noului Cod fiscal. Prezentare video + intrebari sensibile
Lector: expert fiscal Justinian Cucu
Formatul produsului: CD
Pret: 137.55 lei (TVA inclusa), redus de la 157.5 lei (TVA inclusa)
Livrare: prin curier, la sediul dvs. (achitati in momentul livrarii)
Garantie: 30 de zile. In acest interval puteti returna produsul, fara nicio intrebare din partea noastra. Veti primi inapoi intregral suma achitata

Nu uitati!
Problematica preturilor de transfer este de maxima actualitate, odata cu intrarea in vigoare a Noului Cod fiscal, si face obiectul unor controale cu tinta precisa din partea ANAF! Protejati-va! Achizitionati CD-ul Preturi de Transfer - Curs video, aflati cum sa aveti un dosar impecabil al preturilor de transfer si evitati astfel o amenda extrem de dura!Cu stima,Roberta Patrascan
Divizia Fiscalitate
Grupul romano-german de informatii specializate Rentrop & Straton


Formular de comanda

Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Cumparati de 247 Lei si livrarea este gratuita!
Doar in luna iunie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.

Bifati produsele dorite:


Persoanele care au comandat produsul Preturi de Transfer - Curs video au fost interesate si de:

Dosarul preturilor de transfer

Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale si de marketing.

termenii si conditiile site-ului!

Produsele achizitionate pot fi vizualizate si online, folosind platforma RS Pro, unica in Romania. Veti putea sa va logati imediat ce plata produsului este confirmata in contul nostru.
www.RSPRO.ro
* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.